KETTING-ROKEN, Badhuisstraat 130, Scheveningen, 06-24623008

E-vloeistof

E-vloeistoffen produceren de damp die de gebruiker van de e-sigaret inhaleert. Deze vloeistof is een oplossing van Propyleenglycol (PG), Plantaardige Glycerine (VG), gemengd met geconcentreerde aroma's en al dan niet nicotine.

 

* Propyleenglycol wordt door de World Health Organization gezien als niet-toxisch bij lage concentraties en mag gebruikt worden in onder andere voeding, cosmetica en geneesmiddelen. Het vormt ook een belangrijk onderdeel van de e-vloeistoffen bij het elektronisch roken.

 

* Plantaardige Glycerine is een organische verbinding en komt van nature in het menselijk lichaam voor. De stof smaakt zoet en is niet giftig. Plantaardige Glycerine wordt voor talloze doeleinden gebruikt in medicatie, voeding en persoonlijke verzorging.

 

* Aroma’s geven elke e-vloeistof een eigen smaak. De smaakvariaties zijn heel divers. Van fruitsmaken, koffiesmaken en menthol. Tot nabootsing van de smaak van een echte sigaret. U kunt dus zelf de keuze maken welke smaak u inhaleert. Daarnaast is het gemakkelijk om te wisselen van smaak. Dus heeft u even geen trek in een aardbeien-damp, dan wisselt u de e-vloeistof toch om naar een andere smaak.

 

* Nicotine is een verslavende stof die in e-vloeistof kan zitten. De standaardnotatie ‘mg/ml’ wordt vaak gebruikt om de concentratie nicotine aan te duiden en soms verkort tot simpelweg ‘mg’. Deze varieert van 0 tot 20mg/ml.

Bent u van sigaretten overgestapt op de e-sigaret dan kunt u het nicotinegehalte langzaam afbouwen. Zo kunt u de negatieve effecten van nicotine op uw lichaam verlagen en misschien na verloop van tijd helemaal stoppen met de inname van nicotine.

 

Bij Ketting-roken kunt u, tegen een geringe vergoeding, diverse e-vloeistoffen proeven. Samen wordt gezocht naar de e-vloeistof die het beste bij u past. Ook als u het nicotine-gehalte in de e-vloeistof wilt afbouwen dan bent u bij Ketting-roken aan het goede adres. Er kan gezamenlijk een plan gemaakt worden om de afbouw van de nicotine-inname zo goed mogelijk te laten verlopen.

res 150 - e-liquids
res 150 - e-liquids 003